Inbjudan/PM

Välkomna till löpartävling lördagen den 15 oktober med start och mål vid Friskusstugan.

Längs banan passerar du stora delar av Varberg. Man springer längs stranden i Apelviken och uppe på Hästhagaberget med vidunderlig utsikt över havet. Banan går också genom flera parker/stadsskogar, bland annat den fina Påskbergsskogen och Brunnbergsskogen. Förutom halvmaran erbjuds även en bana på 11,5 km.

Tävlingscentrum: Friskusstugan, Träslövsvägen 142B (klicka för karta).

Parkering: Cykelparkering vid Friskusstugan. Bilparkering (gratis) finns vid Varbergs sjukhus ca 600 m promenad från Friskusstugan. Det är också möjligt att parkera längs gatorna i närliggande villaområden. Visa hänsyn till boende och följ trafik- och parkeringsregler. OBS: Ingen bilparkering vid Friskusstugan. Parkeringarna vid stugan är förhyrda av boende i området och de få platser som tillhör FK Friskus-Varberg behövs till annat.

Kollektivtrafik: Det går utmärkt att åka kollektivt till Friskusstugan. Närmste hållplats är Varberg Österängsvägen. Även hållplatsen Sjukhuset Varberg är nära. Sök din resa på Hallandstrafikens hemsida. Det finns bra tågförbindelser till Varberg längs Västkustbanan (t.ex. från Göteborg och Halmstad) och från Borås. Med giltig tågbiljett från Öresundståg eller Hallandstrafiken åker man gratis buss i Varberg.

Omklädning och dusch: I Friskusstugan. Strax före start kan belastningen på omklädningsrummen vara hög, så kom gärna i god tid för att byta om eller byt om hemma. Kläder och väskor kan förvaras i omklädningsrummen. Efter målgång är det mindre trångt i omklädningsrummen eftersom löparna är olika snabba och springer olika långt (21,1 km eller 11,5 km).

Värdeförvaring: Erbjuds för små saker som ryms i en A4-plastficka.

Toaletter: Finns både inne i Friskusstugan och externa utanför. Toaletterna kan även nyttjas av 21,1 km-löparna vid passage av tävlingscentrum.

Klasser:

Damer 21,1 km, Herrar 21,1 km

Damer 11,5 km, Herrar 11,5 km

Inga åldersgränser.

Anmälan: På sidan Anmälan, senast söndagen den 10 oktober.

Efteranmälan: På tävlingsdagen vid tävlingscentrum från kl. 09.00 till kl. 10.30 mot förhöjd avgift (+50 kr). Endast Swish och kontant betalning.

Startavgifter:

Damer/Herrar 21,1 km: 250 kr (efteranmälan 250 + 50 = 300 kr)

Damer/Herrar 11,5 km: 200 kr (efteranmälan 250 + 50 = 250 kr)

Starttid: 11:00 (för alla klasser)

Nummerlapp: Hämtas på tävlingscentrum på tävlingsdagen från kl. 09.00. OBS: Viktigt att nummerlappen fästs på magen/bröstet och är väl synlig vid målgång. Nummerlappen används för tidtagning.

Tidtagning: Med elektroniskt system, men utan chip. Det är viktigt att nummerlappen syns och att den sitter på mage/bröst.

Vätska: Vatten och sportdryck finns på följande platser:

Efter 5,8 km strax norr om stranden i Apelviken (för 21,1 och 11,5 km)
Efter 11,6 km vid passage av Friskusstugan (för 21,1 km)
Efter 15,7 km strax väster om Håstensskolan (för 21,1 km)
Efter målgång vid Friskusstugan (för 21,1 och 11,5 km)

Medaljer: Medalj till alla som fullföljt loppet.

Priser: Priser till de främsta i varje klass.

Servering: Enklare servering i Friskusstugan (varm korv, bullar, kakor, godis, kaffe, saft m.m.). Endast kontant betalning och Swish.

Sanktionerad och kontrollmätt: Tävlingen är sanktionerad av Svenska Friidrottsförbundet. Banorna har kontrollmätts av certifierad bankontrollant/förbundsmätare. Detta innebär att banorna är certifierade enligt nationella standarder för långlopp.

21,1 km-banan är exakt 21097,5 meter, vilket är exakt den längd ett halvmarathon ska ha. 11,5 km-banan nyttjar samma start och mål som halvmaran och har en exakt längd på 11555 meter.

Foton: Foton av deltagare kan komma att publiceras. Anmälan innebär att man godkänner detta. Vid eventuella önskemål om undantag kontakta oss.

Upplysningar:

Thomas Josarp: 0702 04 28 67

Sebastian Hasselblom: 0737 23 71 70

Besök även vår Facebooksida