INBJUDAN 2019
• Tävlingscentrum
Tävlingscentrum vid Friskusstugan i Varberg, Träslövsvägen 142B, klicka här för karta.
• Ankomst med bil / kollektivtrafik / cykel
I närområdet finns ett stort antal villagator där det är fritt att parkera längs med kanten, klicka här för exempel på områden nära Friskusstugan. Vid Varbergs Sjukhus finns ett stort antal parkeringsplatser där man kan stå gratis hela dagen, klicka här för karta över exempel på områden. Det är varje persons egna ansvar att säkerställa att man parkerar korrekt i enlighet med gällande parkeringsregler. På de asfalterade ytorna i omedelbar anslutning till Friskusstugan kommer det inte att erbjudas parkering, då dessa ytor är starkt begränsade och behövs till annat.

Det går utmärkt att åka kollektivt till Friskusstugan. Rekommenderad hållplats är Varberg Österängsvägen som ligger precis bredvid tävlingsplatsen. Man kan också åka till Varberg Sjukhuset varifrån det är ca 500 meter till Friskusstugan, klicka här för karta över hur man kan promenera från Varberg Sjukhuset. Till den närmast belägna hållplatsen Varberg Österängsvägen går det täta turer från järnvägsstationen, hpl Varberg Station (Bussterm), på ca 10 minuter. Det går täta tågförbindelser till Varberg, Öresundståget trafikerar Västkustbanan med timtrafik på lördagar under dagtid. Det går även tåg mellan Borås och Varberg. Se Hallandstrafiken för resor med buss i Varberg och Öresundståg för resor längs Västkustbanan med tåg.

För dig som bor i Göteborg är en resa med kollektivtrafiken ett smidigt val. Från Göteborg C till busshållplatsen Varberg Österängsvägen tar resan enbart ca en timme, denna hållplats ligger precis bredvid tävlingsplatsen. Du kan söka hela vägen på Hallandstrafiken webbsida. Om du köper en biljett på Göteborg Central i någon av automaterna för Öresundståg eller i Pressbyrån är biljetten även giltig på bussen i Varberg när du reser till tävlingen. På hemvägen kan du köpa hela resan till Göteborg när du kliver på bussen.

Bor man i Varberg går det utmärkt att cykla till och parkera cykeln vid Friskusstugan.
• Omklädning och toaletter
Dusch och omklädning inomhus i Friskusstugan. Belastningen på omklädningsrummen kan vara höga strax före start, kom därför gärna i god tid för att byta om, alternativt byt om hemma och bara lägg in din ombytesväska. När du har kommit i mål och ska byta om och duscha lär belastningen inte vara lika hög eftersom löparna kommer i mål utspritt över tiden.

Värdeförvaring erbjuds för små saker som ryms i en A4-plastficka.

Toaletter finns både inne i Friskusstugan och externa utanför. Toaletterna kan även nyttjas av 21,1 km-löparna vid passage av tävlingscentrum.
• Anmälan
Anmälan görs via Anmälan.
När anmälan är registrerad erhålls ett anmälningsnummer. Detta ska anges vid inbetalning via bankgiro 325-1816 eller swish till 123 005 47 42. Betalning måste göras senast söndagen den 13 oktober.

Under Anmälda visas alla anmälningar.
• Efteranmälan
Ni kan efteranmäla er vid tävlingscentrum från kl. 12:00 på tävlingsdagen och fram till 30 minuter före start mot förhöjd startavgift +50 kr. Endast kontant betalning och swish.
• Nummerlapp
Kan hämtas på tävlingscentrum från klockan 12:00 på tävlingsdagen.
• Tidtagning
Tidtagning sker med elektroniskt system, dock krävs inget chip. Däremot är det viktigt att nummerlappen syns tydligt på löparen.
• Starttider och startavgifter
Herrar / Damer, 21,1 kmkl. 14:00, 250 kr
Herrar / Damer, 12,5 kmkl. 14:00, 200 kr
• Priser
Alla fullföljande löpare får en guldfärgad medalj med egenframställt motiv som minne av att man sprungit och fullföljt loppet. Priser till de främsta i respektive klass.
• Servering
Servering med enklare förtäring i Friskusstugan. Endast kontant betalning och swish.
• Sanktionerad och kontrollmätt
Tävlingen är sanktionerad av Svenska Friidrottsförbundet. Banorna har kontrollmätts av Mattias Carlsson som av Svenska Friidrottsförbundet är certifierad bankontrollant/förbundsmätare. Detta innebär att banorna är certifierade enligt nationella standarder för långlopp.

21,1 km-banan är exakt 21097,5 meter, vilket är exakt den längd en halvmara ska ha. 12,5 km-banan nyttjar samma start och mål som halvmaran och har en exakt längd på 12471 meter.
• Upplysningar
Sebastian Hasselblom: 0737 - 237 170, Thomas Josarp: 070 - 204 28 67